— woensdag 30 november 2016, 12:05 | 0 reacties, praat mee

EC maakt weg vrij voor lager btw-tarief digitale krant

Lex van Lieshout / ANP

De Europese Commissie komt donderdag definitief met een voorstel om digitale krantenabonnementen onder het lage btw-tarief te laten vallen, zoals dat nu ook voor de papieren editie van toepassing is. Goedkopere digitale abonnementen kunnen een impuls betekenen voor (online) journalistiek. Laatste wijziging: 30 november 2016, 12:06

Het voorstel is nog niet officieel bekend gemaakt, maar de Volkskrant meldt bevestiging te hebben gekregen van een EU-ambtenaar.

Afgelopen zomer pleitten diverse politieke partijen al voor snelle invoer van Europese regels rond een lager btw-tarief voor digitale edities, zodra die concrete vorm zouden hebben.

Vakvereniging NVJ juicht een snelle invoer ook toe, maar wil dat dit ‘prudent’ gebeurt met garanties dat de extra financiële ruimte ten goede komt van redacties en niet in zakken van de uitgevers verdwijnt.

Met een verlaging van het btw-tarief voor digitale edities komt een eind aan een lange weg van juridisch gesteggel, waarbij landen die een voorschot namen op btw-verlaging door de Europese Commissie werden teruggefloten. Eerder had voorzitter Juncker al aangekondigd dat wat hem betreft btw ‘technologieneutraal’ moest worden.

Bekijk meer van

Europese Commissie

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.