Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 5 maart 2015, 14:05 | 0 reacties, praat mee

Digitaal boek blijft verplicht in hoog btw-tarief

Digitale edities van boeken mogen niet tegen hetzelfde btw-tarief worden aangeboden als hun papieren tegenhanger. Dat heeft het Europese Hof besloten, nadat door de Europese Commissie om een oordeel was gevraagd over speciale, verlaagde tarieven voor digitale edities in Frankrijk (5,5 procent) en Luxemburg (3 procent). Het oordeel betekent dat digitale edities van hetzelfde boek onder het hoge btw-tarief blijven vallen, omdat die volgens het Hof geen fysiek product maar 'een dienst' betreft. Een boek op cd of usb-stick is dat wél en mag dan tegen een lager btw-tarief worden verkocht. Frankrijk en Luxemburg moeten digitale boeken nu weer in het hogere btw-tarief laten vallen. Volgens een woordvoerster erkent de Europese Commissie de eigenaardige situatie, maar moeten dergelijke btw-tarieven voor digitale producten via een wetswijziging worden geregeld. Volgend jaar zou de commissie met een dergelijk voorstel willen komen. Meer bij PC World

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.