training eu starters

— zaterdag 7 januari 2023, 08:06 | 0 reacties, praat mee

Duitse minister zegt in gesprek met Musk te verwachten dat Twitter vrijwillig tegen desinformatie strijdt

Duitsland heeft aan Twitter-baas Elon Musk laten weten te verwachten dat de berichtendienst vrijwillig blijft strijden tegen desinformatie. Minister Volker Wissing van Transport en Digitale Zaken ontmoette de miljardair deze week in Californië. Laatste wijziging: 7 januari 2023, 08:08

Ook het belang van de Europese Digital Services Act, een wet die van onlineplatforms verlangt dat ze optreden tegen illegale content, werd door Wissing benadrukt. Musk zou daarbij de Duitse minister gerust hebben gesteld in een “open en lang gesprek”, aldus een woordvoerder van de bewindsman. Duitsland houdt Twitter scherp in de gaten, voegde de zegsman toe.

Musk, vooral bekend als de baas van Tesla, kocht Twitter eind oktober. Sindsdien nam hij al een reeks controversiële beslissingen zoals het terug laten keren op de berichtendienst van iedereen die eerder verbannen was. Ook raadpleegt hij regelmatig zijn volgers over wat hij moet doen en plaatst hij steeds meer rechts-georiënteerde politieke uitingen op Twitter.

Omdat Musk stelt dat vrijwel alle uitlatingen onder de vrijheid van meningsuiting vallen, wordt hij door overheidsdiensten in de Verenigde Staten en Europa nauwlettend gevolgd. Er zouden al onderzoeken lopen of Twitter wel aan alle wetten voldoet.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk desinformatie

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.