mgm nvj maart

— maandag 19 december 2022, 12:59 | 0 reacties, praat mee

Elon Musk moet aftreden als topman van Twitter, volgens een door hem zelf opgezette poll

Elon Musk moet aftreden als topman van Twitter, volgens een door hem zelf opgezette poll
© Frederic J. BROWN, Constanza HEVIA / AFP

Elon Musk moet volgens een door hem zelf opgezette poll aftreden als topman van Twitter. Bij het sluiten van de poll, na ruim 17,5 miljoen reacties, vindt bijna 58 procent van de stemmers dat hij dit moet doen. Op zijn Twitter-account had Musk zijn volgers de vraag voorgelegd of hij een stap terug moet doen als baas van het socialemediabedrijf. Laatste wijziging: 19 december 2022, 13:14

In totaal kon er twaalf uur lang worden gestemd. Musk had toen hij met de poll over zijn positie begon, beloofd dat hij zich zou houden aan de uitslag. Vlak ervoor had de Tesla-topman en eigenaar van Twitter al aangekondigd dat voortaan voorafgaand aan alle grote beleidsbeslissingen bij het bedrijf een onlinestemming zal worden georganiseerd.

Of Musk ook daadwerkelijk gaat aftreden heeft hij vooralsnog niet bekendgemaakt. Op welke termijn hij zou willen aftreden heeft de miljardair ook nog niet laten weten. In antwoord op een tweet van een volger verklaarde Musk wel dat er nog “geen opvolger” voor hem klaarstaat.

Helft medewerkers ontslagen
Sinds Musk Twitter eerder dit jaar voor 44 miljard dollar kocht krijgt hij veel kritiek. Zo ontsloeg hij meer dan de helft van de medewerkers van het bedrijf en schorste hij recent tijdelijk de accounts van verschillende journalisten, werkzaam voor onder meer CNN en The New York Times.

Musk stelde dat zij de veiligheid van zijn gezin in gevaar brachten door, soms indirect, over de locatie van zijn vliegtuig te schrijven. Hij herstelde de accounts nadat hij ook in dat kader een Twitter-poll had gelanceerd. Daarin vroeg hij gebruikers of hij de schorsing per direct of pas op een later moment moest opheffen. Een meerderheid van de twitteraars koos voor het eerste.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.