website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Duitse kranten ageren tegen Afd-partij die journalist de deur wees

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in censuur op dinsdag 31 januari 2017, 09:00

Nieuws

Een Duitse krant heeft uit protest tegen de behandeling van een journalist geen verslag gedaan van een bijeenkomst van de rechts-populistische Alternative für Deutschland (AfD). In de Dresdner Morgenpost staat in plaats van tekst een wit gat. “Hier had het artikel over de bijeenkomst van dit weekend moeten staan”, meldt de redactie.

Het afgelopen weekend stuurde de partij een verslaggever van de Sächsische Zeitung weg bij een partijbijeenkomst. Hij zou volgens een AfD-afgevaardigde ‘haatartikelen’ hebben geschreven, die ‘individuen geschaad hebben’.

Tegen het advies van de partijvoorzitter werd het verwijderen van de journalist in stemming gebracht. Een grote meerderheid was voor. Onder gejuich werd hij de zaal uit gezet. De AfD Saksen heeft inmiddels excuses aangeboden. “Dit had niet mogen gebeuren”, zegt een woordvoerder.

De Duitse vereniging van journalisten heeft protest aangekondigd. Het is de tweede keer in korte tijd dat media in botsing komen met de AfD. Bij een bijeenkomst in Koblenz waar ook Marine Le Pen en Geert Wilders waren, werden kritische journalisten niet toegelaten. Meer bij de NOS

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.