— vrijdag 5 maart 2010, 09:05

‘België in de fout met royaltyfotografen’

Het Belgisch Koninklijk Paleis en het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn "volstrekt illegaal" bezig in hun weigering van een perskaart aan Nederlandse royaltyfotografen. Dat heeft de juridische dienst van het Europees Parlement na onderzoek geconcludeerd, bericht De Telegraaf. Nederlandse fotografen zijn alleen welkom als ze in het bezit zijn van een Belgische perskaart. Dat is echter in strijd met het vrije verkeer en diensten en is verkapte discriminatie, stelt de juridische dienst in een nog te verschijnen rapport. Aan buitenlandse fotografen weigeren Buitenlandse Zaken en het Koninklijke Huis elke vorm van medewerking. Volgens Pierre-Emmanuel de Bauw, woordvoerder van koning Albert, konden de Nederlandse fotografen enkel door een vergissing de afgelopen vijf jaar ongestoord hun werk doen. Europarlementariër Toine Manders (VVD) dreigt met een zaak bij het EU-hof in Luxemburg, als België zich niet conformeert aan afspraken over vrij verkeer van diensten.

Bekijk meer van

Europa

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.