— vrijdag 15 mei 2009, 09:00

Stadspartij wil inzage Wolfsen-mail

Stadspartij Leefbaar Utrecht heeft per open brief bij burgemeester Aleid Wolfsen aangedrongen op inzage in de e-mailwisseling tussen hem en hoofdredacteur Jan Bonjer van het AD. Volgens Bonjer heeft Wolfsen in e-mails "onparlementair en beledigend taalgebruik" gebezigd. Leefbaar Utrecht-fractievoorzitter Vincent Oldenborg stelt dat het "iets is wat wij de burgemeester van de vierde stad van het land zeer aanrekenen, mocht dit waar blijken te zijn." Ook zou druk op de regionale hoofdredacteur van het AD volgens Leefbaar Utrecht afwijken van de indruk die Wolfsen tijdens een interpellatiedebat op 9 april heeft gewekt. E-mails die via het burgemeester-account zijn verstuurd, zijn voor de gemeenteraad op aanvraag in te zien, stelt Oldenborg. Het verzoek betreft mails met medewerkers van het AD, met freelancers werkend in opdracht van AD/UN of eventuele mailwisseling tussen medewerkers van de afdeling communicatie en voornoemd medium, die via een utrecht.nl account zijn gevoerd.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.