Jodal

— woensdag 21 september 2016, 12:35 | 0 reacties, praat mee

Dündar en Espinosa te gast tijdens Free Press Live

Op 2 november zullen journalisten Can Dündar (voormalig hoofdredacteur van het Turkse dagblad Cumhuriyet) en de Spaanse journalist Javier Espinosa (El Mundo) spreken tijdens het Free Press Live-evenement in Den Haag. Twee november is de internationale dag tegen straffeloosheid voor geweld tegen journalisten. Laatste wijziging: 21 september 2016, 12:37

Espinosa en Dündar zijn ervaringsdeskundigen: Espinosa zat onder afgrijselijke omstandigheden gevangen bij terreurorganisatie IS en Dündar werd recent in Turkije tot vijf jaar cel veroordeeld omdat hij staatsgeheimen zou hebben gelekt. Tijdens de behandeling van die rechtszaak was hij doelwit van een aanslag.

Journalisten, wetgevers en beleidsmakers zullen tijdens Free Press Live onder leiding van Twan Huys met elkaar in gesprek gaan over het toenemende geweld tegen journalisten en wat er gedaan kan worden om straffeloosheid tegen te gaan.

Brechtje van de Moosdijk, chef Buitenland van RTL Nieuws en freelance oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen spreken over de gevolgen van straffeloosheid voor goede buitenlandjournalistiek. Fidan Ekiz interviewt Can Dündar over zijn ervaringen met de rechterlijke macht waarin hij geen vertrouwen meer heeft. Javier Espinosa spreekt over zijn ontvoering door IS en Guy Berger van UNESCO presenteert de laatste cijfers over geweld tegen journalisten en de vervolging van de daders.

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Free Press Unlimited.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.