word actief nvj klein

— woensdag 23 oktober 2019, 10:02 | 0 reacties, praat mee

Dreigementen onder artikelen: stukken korte tijd offline

Op basisschool De Oostzaan zou een lerares lijfstraffen opleggen, berichtte het Noordhollands Dagblad afgelopen weekend | ANP

Dagblad Zaanstreek, de Zaanse editie van het Noordhollands Dagblad, voelde zich na scheldpartijen onder artikelen genoodzaakt enkele stukken enige tijd offline te halen, meldt lokale nieuwssite De Orkaan. Laatste wijziging: 28 oktober 2019, 12:03

Reacties op een stuk over buitenissige (lijf)straffen die een lerares op basisschool De Voorzaan soms zou opleggen namen vooral op Facebook zo’n dreigend karakter aan, dat de krant ervoor koos de berichten enige tijd offline te halen.

Adjunct-hoofdredacteur van het Noordhollands Dagblad Gerben van ‘t Hek benadrukt tegenover De Orkaan dat de stukken niet verdwenen omdat ze journalistiek niet in orde waren.

“Dat het verhaal gisteravond offline is gehaald, gebeurde nadat er in de reactiesfeer op onze platformen een bijzonder onprettig discussieklimaat ontstond. Inhoudelijk willen we daar geen mededelingen over doen. De kwestie rond basisschool De Voorzaan zelf volgen wij uiteraard op de voet, nieuwe publicaties kunnen worden verwacht”, aldus Van ‘t Hek.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten noemt het gescheld onder artikelen triest en zorgwekkend. Meer bij De Orkaan

Bekijk meer van

Noordhollands Dagblad

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.