Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 23 oktober 2019, 10:02 | 0 reacties, praat mee

Dreigementen onder artikelen: stukken korte tijd offline

Op basisschool De Oostzaan zou een lerares lijfstraffen opleggen, berichtte het Noordhollands Dagblad afgelopen weekend | ANP

Dagblad Zaanstreek, de Zaanse editie van het Noordhollands Dagblad, voelde zich na scheldpartijen onder artikelen genoodzaakt enkele stukken enige tijd offline te halen, meldt lokale nieuwssite De Orkaan.

Reacties op een stuk over buitenissige (lijf)straffen die een lerares op basisschool De Voorzaan soms zou opleggen namen vooral op Facebook zo’n dreigend karakter aan, dat de krant ervoor koos de berichten enige tijd offline te halen.

Adjunct-hoofdredacteur van het Noordhollands Dagblad Gerben van ‘t Hek benadrukt tegenover De Orkaan dat de stukken niet verdwenen omdat ze journalistiek niet in orde waren.

“Dat het verhaal gisteravond offline is gehaald, gebeurde nadat er in de reactiesfeer op onze platformen een bijzonder onprettig discussieklimaat ontstond. Inhoudelijk willen we daar geen mededelingen over doen. De kwestie rond basisschool De Voorzaan zelf volgen wij uiteraard op de voet, nieuwe publicaties kunnen worden verwacht”, aldus Van ‘t Hek.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten noemt het gescheld onder artikelen triest en zorgwekkend. Meer bij De Orkaan

Bekijk meer van

Noordhollands Dagblad

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.