basis naar compleet

— woensdag 15 februari 2017, 21:47 | 0 reacties, praat mee

HMC-directie: redactie moet inbinden

De directie van de Holland Media Combinatie (HMC) heeft de redactieraad van de regionale dagbladen meegedeeld dat het tijd is om te 'de-escaleren'. Vrij vertaald: dat de redactie weer normaal met hoofdredacteur Arjan Paans verder gaat. Daarbij gaat de directie er van uit dat de redactie inbindt. De directie houdt zelf onverkort vast aan haar plan een kwart van de redactie te ontslaan. Laatste wijziging: 16 februari 2017, 12:04

‘Er ligt een plan voor een reorganisatie. Dat proces moet nog gelopen worden. En daar moeten we over praten’ , zegt Dagna Hoogkamer woordvoerder van de directie.

De redactie van HMC komt donderdag bij elkaar om de situatie te bespreken.

Paans ligt al een tijdje onder vuur. Bijna de voltallige redactie stemde eerde deze maand voor een motie van wantrouwen. De redactie vindt dat Paans weg moet, omdat hij de aangekondigde bezuiniging accepteert.

Een ingewijde: ’ Er is een patstelling ontstaan. De redactie heeft het vertrouwen in de hoofdredacteur opgezegd, maar er ligt wel een adviesaanvraag. We willen met de directie praten, maar wel zonder hoofdredacteur.’ 

Hoogkamer: ’ De directie van HMC staat achter de hoofdredacteur. We wachten de vergadering van morgen af.’

Paans, die driekwart jaar geleden werd benoemd, weigert de handdoek in de ring te gooien. In het uiterste geval kan de redactie hem voordragen tot ontslag. De stemming op de redactie is gespannen, aldus bronnen.

De redactie startte enkele weken terug een ansichtkaartenactie om steun te krijgen van lezers tegen de bezuinigingen.  Inmiddels hebben zo’n tweeduizend lezers en politici een kaart gestuurd. Die worden vrijdagmorgen, in de vorm van een veertig meter lange wand, aangeboden aan de directie van HMC.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.