website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

HMC-directie: redactie moet inbinden

Bart Ebisch — Geplaatst op woensdag 15 februari 2017, 21:47

Nieuws

De directie van de Holland Media Combinatie (HMC) heeft de redactieraad van de regionale dagbladen meegedeeld dat het tijd is om te ‘de-escaleren’. Vrij vertaald: dat de redactie weer normaal met hoofdredacteur Arjan Paans verder gaat. Daarbij gaat de directie er van uit dat de redactie inbindt. De directie houdt zelf onverkort vast aan haar plan een kwart van de redactie te ontslaan.

‘Er ligt een plan voor een reorganisatie. Dat proces moet nog gelopen worden. En daar moeten we over praten’ , zegt Dagna Hoogkamer woordvoerder van de directie.

De redactie van HMC komt donderdag bij elkaar om de situatie te bespreken.

Paans ligt al een tijdje onder vuur. Bijna de voltallige redactie stemde eerde deze maand voor een motie van wantrouwen. De redactie vindt dat Paans weg moet, omdat hij de aangekondigde bezuiniging accepteert.

Een ingewijde: ’ Er is een patstelling ontstaan. De redactie heeft het vertrouwen in de hoofdredacteur opgezegd, maar er ligt wel een adviesaanvraag. We willen met de directie praten, maar wel zonder hoofdredacteur.’ 

Hoogkamer: ’ De directie van HMC staat achter de hoofdredacteur. We wachten de vergadering van morgen af.’

Paans, die driekwart jaar geleden werd benoemd, weigert de handdoek in de ring te gooien. In het uiterste geval kan de redactie hem voordragen tot ontslag. De stemming op de redactie is gespannen, aldus bronnen.

De redactie startte enkele weken terug een ansichtkaartenactie om steun te krijgen van lezers tegen de bezuinigingen.  Inmiddels hebben zo’n tweeduizend lezers en politici een kaart gestuurd. Die worden vrijdagmorgen, in de vorm van een veertig meter lange wand, aangeboden aan de directie van HMC.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.