— woensdag 4 november 2015, 11:36 | 0 reacties, praat mee

Einde aan juridische strijd bij kranten HMC

De directie van de Holland Media Combinatie (HMC) heeft de juridische strijdbijl begraven. De directie gaat niet in hoger beroep tegen het vonnis van de kortgedingrechter die een reorganisatie bij het bedrijf opschortte. In plaats daarvan heeft de directie het omstreden reorganisatieplan ingetrokken en gaat opnieuw met de redactie en de ondernemingsraad in overleg. Daarop heeft de ondernemingsraad besloten de tweede juridische procedure, bij de Ondernemingskamer, te beëindigen. Laatste wijziging: 4 november 2015, 12:00

Michiel van den Busken, voorzitter van de ondernemingsraad, is blij met het besluit van de directie. ‘We gaan nu via de lijnen van de uitspraak in kort geding opnieuw om de tafel zitten. Kern voor ons is, dat de kranten één algemeen hoofdredacteur houden’.

HMC-directeur Gert Jan Oelderik wil niet niet vooruitlopen op dat overleg. ‘We kennen over en weer de pijnpunten. We gaan eerst eens kijken of we het vonnis van de rechter hetzelfde uitleggen.’

De directie lag overhoop met de redactieraad over het in hun ogen omzeilen van het redactiestatuut rond de benoeming van vier afzonderlijke hoofdredacteuren voor het Noord-Hollands Dagblad, het Leidsch Dagblad, het Haarlems Dagblad/IJmuider Courant en de Gooi- en Eemlander.

De rechter stelt dat onvoldoende zwaarwegende reden bestaat voor de HMC-directie om het advies van de redactieraad te negeren.

De ondernemingsraad spande over dezelfde kwestie een zaak aan bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam.


Lees ook:
Rechter: HMC moet reorganisatie opschorten
Redactiestatuut: je moet er steeds voor knokken

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.