— vrijdag 15 september 2023, 16:59 | 2 reacties, praat mee

DPG Media komt met eenmalige uitkering voor medewerkers in loondienst, freelancers ontvangen niets

© ANP/ Hollandse Hoogte / Berlinda van Dam

Vaste medewerkers van DPG Media kunnen rekenen op een eenmalige financiële tegemoetkoming voor het verlies van koopkracht door inflatie. ‘De uitkering is gericht op het ondersteunen van collega’s die dit het hardst nodig hebben’, schrijft Erik Roddenhof, CEO van DPG Media. In de interne mail, die verstuurd is aan medewerkers in loondienst en in handen is van Villamedia, staat niets over een compensatie voor freelancers. Laatste wijziging: 17 september 2023, 07:35

‘Tot op heden hebben we collega’s die in de knel dreigen te komen op individuele basis goed kunnen helpen. De onvrede over het uitblijven van een generieke uitkering als tegemoetkoming voor de gestegen kosten blijft echter regelmatig terugkomen’, schrijft Roddenhof.

Vaste medewerkers van DPG Media met een inkomen van 40.000 euro of lager krijgen een eenmalige compensatie van 1.500 euro bruto. Medewerkers met een inkomen tussen de 40 en 60.000 euro ontvangen eenmalig 1.200 euro bruto. De compensatie wordt uitbetaald met de salarisbetaling van oktober 2023.

‘Ik denk dat we met deze maatregel alle collega’s tegemoet komen die dit het hardst nodig hebben en hoop dat we hiermee de zorgen over het uitblijven van een vergoeding enigszins hebben kunnen wegnemen’.

Bij DPG Media stegen de salarissen over juli 2022 – mei 2023 gemiddeld met 8,5%. ‘We zitten dus best goed’, stelt Roddenhof. ‘En het leek mij dan ook het meest verstandig te wachten op de uitkomst van de cao-onderhandelingen die komende maand starten. Andere mediabedrijven wilden of konden daar niet op wachten.’

Afgelopen donderdag voerden NRC-journalisten nog actie voor een hogere inflatiecorrectie. ‘We hebben de directie in de zomer een eis gestuurd: we willen inflatiecorrectie van 10 procent, met terugwerkende kracht tot 1 januari. Niet alleen voor journalisten in loondienst, maar ook voor freelancers, de collega’s van sales en de klantenservice en alle andere mensen die voor NRC werken’, vertelde Merijn Rengers, een van de NRC-journalisten die de werkonderbreking opzette, aan Villamedia.

Woensdag werd duidelijk dat medewerkers van Mediahuis Limburg een eindejaarsuitkering van bruto 1.200 euro ontvangen.

Bekijk meer van

inflatie DPG Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Michel Theeuwen, 19 september 2023, 14:14

De uitkering lijkt niet bestemd voor mensen die eind dit jaar vertrekken bij DPG Media, zo heeft een collega te horen gekregen die gebruik maakt van een vertrekkersregeling. Dat is toch vreemd? Want de grote koopkrachtklap hebben we afgelopen jaar gehad; dan zou je de compensatie ook met terugwerkende kracht moeten uitbetalen, toch?

Vivian de Gier, 20 september 2023, 14:00

Bijzonder weer dat de mensen in vaste dienst, met een salaris royaal meer dan modaal, wél een inflatievergoeding krijgen (begrijp me goed, ik gun het ze van harte), en freelancers zoals gewoonlijk weer niets. Alsof de inkomenskloof tussen die twee groepen niet al diep en breed genoeg was. Waarom vinden mediabedrijven het toch altijd heel ‘normaal’ dat hun freelancers voor een schijntje 70 procent van hun krant vullen,  en krijgen die nooit eens een beetje extra? Een woordprijsverhoging van 2 procent twee jaar geleden klinkt heel mooi, maar dat betekent in de praktijk ongeveer 2,50 meer voor een artikel. Zelfs met 100 uur per week werken krijg je dan de inflatie van 14 procent niet zelf gecompenseerd.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.