training eu starters

— woensdag 13 september 2023, 15:19 | 0 reacties, praat mee

Medewerkers Mediahuis Limburg ontvangen eindejaarsuitkering van bruto 1.200 euro

© ANP / Jonas Roosens

De medewerkers van Mediahuis Limburg krijgen een eindejaarsuitkering van 1.200 euro. De uitbetaling moet voor een deel de maandenlange gevolgen van de gestegen inflatie op de koopkracht compenseren. Dat blijkt uit een interne mail van Mediahuis in handen van Villamedia. Laatste wijziging: 13 september 2023, 15:40

‘Binnen Mediahuis wordt al langer gesproken over de gevolgen van de gestegen inflatie op de koopkracht. De energieprijs is een duidelijk voorbeeld, maar ook de dagelijkse boodschappen zijn steeds duurder geworden. Tegelijkertijd stevenen we ondanks alle uitdagingen dit jaar af op een goed financieel resultaat. Dat is vooral het gevolg van de grote inzet van jullie allen.’

De 1.200 euro worden uitbetaald met het salaris van november, maar alleen aan werknemers met een voltijddienstverband. Parttimers ontvangen een bedrag naar rato (peildatum is 1 november 2023). Stagiaires en freelancers zijn uitgesloten van de eindejaarsuitkering.

Lees ook: NRC treft maatregelen voor inflatie voor medewerkers, freelancers vallen buiten de boot

Ook NRC wil koopkrachtinflatie compenseren
Mediahuis Limburg is niet de enige media-organisatie die recent een koopkrachtcompensatie aanbiedt. NRC liet afgelopen dinsdag weten om financiële maatregelen te treffen. Vanaf september tot en met december 2023 krijgen alle medewerkers met een dienstverband bij de krant ‘een tijdelijke maandelijkse toeslag’ van vijf procent bovenop hun brutosalaris.

Daarnaast krijgen alle medewerkers met een bruto jaarsalaris van vijftigduizend euro of lager een ‘extra eenmalige bonus’ van 750 euro. Freelancers zijn geen onderdeel van deze maatregelen. NRC maakt wel extra budget van vijftigduizend euro vrij ‘voor freelance-medewerkers op de redactie’.

Bekijk meer van

Mediahuis Limburg inflatie

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.