— maandag 4 oktober 2021, 11:46 | 0 reacties, praat mee

Donald Trump eist zijn twitteraccount terug, stapt naar de rechter

© Amer Ghazzal / Shutterstock

De Amerikaanse oud-president wil weer toegang tot zijn twitteraccount en stapt hiervoor naar de rechter, zo schrijft Bloomberg. Het verzoek is afgelopen vrijdag ingediend.

Het twitteraccount van Trump werd begin dit jaar gesloten, twee dagen nadat het Capitool werd bestormd door zijn aanhangers. Twitter gaf als verklaring dat de tweets van Trump zouden aanzetten tot geweld, of geweld zouden verheerlijken.

De advocaten van Trump stelden dat Twitter “een onmeetbare en zeer gevaarlijke hoeveelheid controle op het politieke debat uitoefent” en dat dit het democratische debat in gevaar zou brengen. Twitter is nog niet op het verzoek van Trump ingegaan.

Er was al langer frictie tussen Twitter en Trump. Zo stelt Trump dat hij tijdens zijn presidentschap meermaals onterecht is gecensureerd, omdat Twitter sommige tweets aanmerkte als “misleidende informatie” of “verheerlijking van geweld”. Ook werd er geregeld een waarschuwing bij zijn tweets geplaatst, bijvoorbeeld toen Trump stelde dat hij immuun was voor COVID-19.

Bekijk meer van

Twitter Donald Trump Capitool

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.