— maandag 11 januari 2021, 08:53 | 0 reacties, praat mee

Trump wisselt van account na permanente ban op Twitter

© Amer Ghazzal / Shutterstock

Twitter heeft het account van de Amerikaanse president Donald Trump opnieuw geschorst. Dit keer gaat het om een permanente ban. Hij nam daarna het officiële presidentiële account @POTUS over en startte een tirade tegen de censuur va Twitter. Ook die berichten werden door het sociale medium verwijderd.

“Na bestudering van de tweets van @realDonaldTrump en de context ervan hebben we het account permanent geblokkeerd vanwege het risico op het aanzetten tot geweld”, schrijft het bedrijf in een korte verklaring over het besluit.

Donderdag blokkeerde Twitter al voor twaalf uur het privé-account van Trump. Twitter wilde dat de president drie tweets verwijderd die in strijd zijn met de integriteitscode van het medium. Twitter waarschuwde toen al dat als Trump door zou gaan met zulke tweets, hij permanent geblokkeerd zou worden. Ook Facebook en Instagram hebben de accounts van Trump in elk geval tot na de inauguratie van Joe Biden op zwart gezet.

Trump stelde in een reactie via het presidentiële @POTUS-account dat Twitter de vrijheid van meningsuiting inperkt. De president noemt Twitter “een radicaal links platform” en zegt te kijken naar mogelijkheden om ‘een eigen platform’ op te zetten. Die berichten vanaf @POTUS werden door Twitter ook verwijderd. Meer bij CNN de Volkskrant

 

Bekijk meer van

VS Twitter Donald Trump

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.