training eu starters

— donderdag 7 januari 2021, 08:38 | 0 reacties, praat mee

Twitter, Facebook en Instagram blokkeren accounts Trump

© Saul Loeb | AFP

Twitter, Facebook en Instagram hebben vannacht maatregelen genomen tegen Donald Trump. De accounts van de Amerikaanse president zijn tijdelijk geblokkeerd omdat hij, terwijl het Capitool werd bestormd door zijn aanhangers, op social media het geweld aanwakkerde en bleef tieren over 'gestolen verkiezingen'. Laatste wijziging: 20 mei 2021, 11:05

Twitter was het eerste medium dat Trump schorste gisteravond. Twitter wil dat de president drie tweets verwijderd die in strijd zijn met de integriteitscode van het medium. Woensdag haalde Trump op Twitter uit naar zijn vice-president Mike Pence die ‘niet de moed had’ om de benoeming van Biden te blokkeren, en noemde hij de bestorming van het Amerikaanse congres het resultaat van verkiezingsfraude.

Als Trump de gewraakte tweets verwijderd, wordt zijn account na 12 uur weer vrijgegeven. Doet hij dat niet, dan blijft het account geblokkeerd. Als Trump zijn twitter-volgers in de toekomst blijft opruien, wordt zijn account permanent verwijderd, laat Twitter in een verklaring weten.

Eerder op de avond greep Twitter al in, toen Trump een video plaatste waarin hij de relschoppers weliswaar opriep naar huis te gaan, maar ook weer van leer trok tegen de verkiezingsuitslag. Ook vertelde hij zijn woedende aanhangers van ze te houden, en dat ze ‘very special’ zijn. Twitter plaatste een waarschuwing bij de video en maakte het onmogelijk om te reageren of te retweeten.

Later vannacht blokkeerden ook Facebook en Instagram de accounts van de president.  Facebook kondigde een schorsing van 24 uur aan wegens twee overtredingen van hun beleid. Ook heeft het sociale medium content verwijderd die de bestroming van het congres verheerlijkt. Ook de eerdergenoemde video van Trump werd verwijderd.

Ook het Instagram-account van Trump gaat op slot, heeft het medium laten weten.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.