website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Verdachten aanslag Panorama voor de rechter

Dolf Rogmans — Geplaatst in geweld op maandag 20 mei 2019, 08:44

Schade aan het pand van Panorama.

Schade aan het pand van Panorama. - © Foto: ANP/Robin Utrecht

Nieuws De rechtbank in Amsterdam behandelt maandag en dinsdag de strafzaak tegen drie mannen die het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt van de aanslag op het kantoor van Panorama aan de Teleportboulevard in Amsterdam Sloterdijk. Dat meldt onder meer de IJmuider Courant.

Het pand werd 21 juni vorig jaar beschoten met een antitankwapen. Er vielen geen doden of gewonden, maar de schade aan het gebouw was groot. De drie verdachten zijn lid van van motorclub Caloh Wagoh Main Triad.

Een dag na de aanslag arresteerde de politie Richard Z., president van de Woerdense afdeling van Caloh Wagoh. Hij zou de aanslag hebben gecoördineerd. Later pakte de politie de andere twee op: John P. (46) uit Spijkenisse en Mike van den B. (25) uit Rotterdam. Dit tweetal zou verantwoordelijk zijn voor beschieting zelf.

Het OM kwalificeerde de aanslag vorig jaar als “een aanval op de persvrijheid”. Justitie heeft Caloh Wagoh in diverse onderzoeken in het vizier wegens betrokkenheid bij zware misdaad. In november vond een grootscheepse politieactie plaats tegen de club, waarbij verspreid over het land op meer dan veertig locaties invallen werden gedaan.

Een paar dagen later werd de gevel van de redactie van De Telegraaf zwaar beschadigd toen daar een bestelwagen tegen aanreed en in brand werd gezet. In die zaak zijn in totaal 12 mensen opgepakt.

De mogelijke opdrachtgever is niet opgepakt. Politie en justitie meldden in maart dat er sterk rekening mee wordt gehouden dat de aanslag op De Telegraaf is uitgevoerd in opdracht van ‘s lands meest gezochte crimineel Ridouan Taghi. Taghi wordt door het OM verdacht van het aansturen van meerdere liquidaties.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.