— maandag 20 mei 2019, 08:44 | 0 reacties, praat mee

Verdachten aanslag Panorama voor de rechter

Schade aan het pand van Panorama. - © Foto: ANP/Robin Utrecht

De rechtbank in Amsterdam behandelt maandag en dinsdag de strafzaak tegen drie mannen die het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt van de aanslag op het kantoor van Panorama aan de Teleportboulevard in Amsterdam Sloterdijk. Dat meldt onder meer de IJmuider Courant.

Het pand werd 21 juni vorig jaar beschoten met een antitankwapen. Er vielen geen doden of gewonden, maar de schade aan het gebouw was groot. De drie verdachten zijn lid van van motorclub Caloh Wagoh Main Triad.

Een dag na de aanslag arresteerde de politie Richard Z., president van de Woerdense afdeling van Caloh Wagoh. Hij zou de aanslag hebben gecoördineerd. Later pakte de politie de andere twee op: John P. (46) uit Spijkenisse en Mike van den B. (25) uit Rotterdam. Dit tweetal zou verantwoordelijk zijn voor beschieting zelf.

Het OM kwalificeerde de aanslag vorig jaar als “een aanval op de persvrijheid”. Justitie heeft Caloh Wagoh in diverse onderzoeken in het vizier wegens betrokkenheid bij zware misdaad. In november vond een grootscheepse politieactie plaats tegen de club, waarbij verspreid over het land op meer dan veertig locaties invallen werden gedaan.

Een paar dagen later werd de gevel van de redactie van De Telegraaf zwaar beschadigd toen daar een bestelwagen tegen aanreed en in brand werd gezet. In die zaak zijn in totaal 12 mensen opgepakt.

De mogelijke opdrachtgever is niet opgepakt. Politie en justitie meldden in maart dat er sterk rekening mee wordt gehouden dat de aanslag op De Telegraaf is uitgevoerd in opdracht van ‘s lands meest gezochte crimineel Ridouan Taghi. Taghi wordt door het OM verdacht van het aansturen van meerdere liquidaties.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.