basis naar compleet

— maandag 20 mei 2019, 08:44 | 0 reacties, praat mee

Verdachten aanslag Panorama voor de rechter

Schade aan het pand van Panorama. - © Foto: ANP/Robin Utrecht

De rechtbank in Amsterdam behandelt maandag en dinsdag de strafzaak tegen drie mannen die het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt van de aanslag op het kantoor van Panorama aan de Teleportboulevard in Amsterdam Sloterdijk. Dat meldt onder meer de IJmuider Courant. Laatste wijziging: 20 mei 2019, 08:53

Het pand werd 21 juni vorig jaar beschoten met een antitankwapen. Er vielen geen doden of gewonden, maar de schade aan het gebouw was groot. De drie verdachten zijn lid van van motorclub Caloh Wagoh Main Triad.

Een dag na de aanslag arresteerde de politie Richard Z., president van de Woerdense afdeling van Caloh Wagoh. Hij zou de aanslag hebben gecoördineerd. Later pakte de politie de andere twee op: John P. (46) uit Spijkenisse en Mike van den B. (25) uit Rotterdam. Dit tweetal zou verantwoordelijk zijn voor beschieting zelf.

Het OM kwalificeerde de aanslag vorig jaar als “een aanval op de persvrijheid”. Justitie heeft Caloh Wagoh in diverse onderzoeken in het vizier wegens betrokkenheid bij zware misdaad. In november vond een grootscheepse politieactie plaats tegen de club, waarbij verspreid over het land op meer dan veertig locaties invallen werden gedaan.

Een paar dagen later werd de gevel van de redactie van De Telegraaf zwaar beschadigd toen daar een bestelwagen tegen aanreed en in brand werd gezet. In die zaak zijn in totaal 12 mensen opgepakt.

De mogelijke opdrachtgever is niet opgepakt. Politie en justitie meldden in maart dat er sterk rekening mee wordt gehouden dat de aanslag op De Telegraaf is uitgevoerd in opdracht van ‘s lands meest gezochte crimineel Ridouan Taghi. Taghi wordt door het OM verdacht van het aansturen van meerdere liquidaties.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.