— vrijdag 2 september 2016, 10:39 | 0 reacties, praat mee

Dekker zegt nee tegen geldverzoek Rijxman

Pixabay

Het verzoek dat de nieuwe NPO-voorzitter Shula Rijxman bij haar aanstelling deed, waarin ze staatssecretaris Sander Dekker om 50 miljoen euro extra vroeg, blijkt aan dovemansoren gericht. Dat meldt NRC. “Het is niet reëel om te veronderstellen dat er extra geld komt voor de publieke omroep in 2017”, stelt Dekker in een reactie. “De publieke omroep is natuurlijk belangrijk, maar we hebben het hier niet over de nationale veiligheid of onderwijs voor onze kinderen.”

Tijdens haar aanstellingstoespraak stelde Rijxman, die met ingang van deze maand met de scepter zwaait bij de omroep, dat de maatschappelijke rol van de publieke omroep belangrijker wordt dan ooit tevoren. De publieke omroep heeft volgens haar een verbindende factor, maar heeft wel extra geld nodig om dat te blijven. Het extra geld zou volgens de nieuwe voorzitter ook nodig zijn om de concurrentie aan te gaan met YouTube en Netflix.

Bekijk meer van

Shula Rijxman Sander Dekker NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.