— woensdag 24 augustus 2016, 12:48 | 0 reacties, praat mee

Shula Rijxman nieuwe voorzitter NPO

Shula Rijxman, eerder dit jaar tijdens de NPO-nieuwjaarsreceptie | Bas Czerwinski / ANP

Shula Rijxman wordt met ingang van 1 september aanstaande de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Ze volgt Henk Hagoort op, die in mei aankondigde te vertrekken.

Rijxman (56) was de afgelopen vijf jaar al bestuurder bij de NPO op het gebied van radio, televisie en marketing. In die periode werd het NPO merk leidend voor alle uitingen op publieke radio- en televisiezenders.

Voorzitter van de Raad van Toezicht Bruno Bruins zegt over de aanstelling: “Shula Rijxman beschikt over de juiste competenties, heeft uitgebreide ervaring en een sterke toekomstvisie op de media om in de komende veeleisende jaren leiding te geven aan de NPO. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er voor het eerst in de geschiedenis van de publieke omroep een vrouwelijk voorzitter is gekozen.”

De Raad van Toezicht heeft besloten het NPO-bestuur met één plaats uit te breiden. Gezien de nieuwe Mediawet en ambities die voor de NPO in het Concessiebeleidsplan zijn vastgelegd neemt het aantal taken toe. “Voor een goede uitvoering hiervan is uitbreiding van het bestuur noodzakelijk. Hierbij kiezen we voor een bestuur met een voorzitter en twee bestuurders: een bestuurder met een mediaportefeuille en een bestuurder met een bedrijfsvoeringsportefeuille”, aldus Bruins.

Rijxman noemt het een “eer en voorrecht om juist in deze tijd leiding te mogen geven aan de NPO.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.