— maandag 29 februari 2016, 08:30 | 0 reacties, praat mee

Dekker blijft bij benoeming Bruins als voorzitter RvT bij NPO

ANP

Staatssecretaris Dekker blijft bij zijn benoeming van VVD-partijgenoot Bruno Bruins als voorzitter van de raad van toezicht van de NPO. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft hij vrijdag dat hij de benoeming niet ongedaan zal maken en geen nieuwe procedure te starten. Laatste wijziging: 29 februari 2016, 10:53

CDA, D66, SP, PvdD, groep Kuzu/Öztürk en 50Plus hadden Dekker gevraagd de benoeming terug te draaien. Volgens de partijen is de benoeming niet rechtsgeldig omdat Bruins ook bestuursvoorzitter is bij het UWV, een instantie die onder de verantwoordelijkheid valt van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Volgens Dekker is er met het werk van Bruins bij het UWV geen probleem omdat de uitkeringsinstantie een zelfstandig bestuursorgaan is.

De Kamer heeft er ook problemen mee dat Bruins lid was van de VVD. Dekker betreurt dat de ongewenste schijn van vriendjespolitiek is ontstaan, omdat Bruins en Dekker elkaar kennen van hun tijd in Den Haag. Overigens heeft Dekker al schriftelijk garanties gegeven dat benoemingen voortaan anders zullen gaan. Leden van de raad van bestuur worden in het vervolg direct worden benoemd, geschorst en ontslagen door de raad van toezicht van de NPO. Instemming van de Minister met deze besluiten verdwijnt.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.