— dinsdag 13 oktober 2015, 10:06 | 0 reacties, praat mee

Oproep: stem tegen nieuwe Mediawet

TMG

In een paginagrote advertentie in De Telegraaf roepen verschillende journalisten, programmamakers, presentatoren, hoofdredacteuren, directeuren en bekende Nederlanders op om tegen de nieuwe Mediawet te stemmen die vandaag in de Tweede Kamer wordt behandeld.

Onder andere Jan Slagter (directeur Omroep MAX), journalist en presentator Cees Grimbergen, documentairemaker en presentatrice Annette van Triggt, presentator Jeroen Latijnhouwers en presentatrice Margreet Vroomans hebben hun naam aan de advertentie verbonden.

De ondertekenaars noemen de macht die de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) met deze Mediawet krijgt “een directe bedreiging van de redactionele vrijheid van omroepen en programmamakers. “

“De omroepen zijn echter directe vertegenwoordigers van het publiek en staan in contact met hun leden, kijkers en luisteraars. Het is daarom van essentieel belang dat de omroepen zelf - samen met de achterban - de inhoud blijven bepalen van de programma’s en dat dit niet in handen komt van de NPO, een verlengstuk van de politiek.”

Lees ook het artikel in Villamedia magazine (registratie verplicht) over de sturende rol voor de netmanagers van de NPO.

Bekijk meer van

Tweede Kamer Mediawet

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.