— woensdag 8 juli 2015, 13:44 | 0 reacties, praat mee

Definitief akkoord CAO voor het Uitgeversbedrijf

Deze week is door onderhandelingsdelegaties van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), FNV-KIEM en CNV Dienstenbond met de Werkgeversvereniging Uitgeverijbedrijf (WU) een akkoord gesloten over de CAO voor het Uitgeversbedrijf, ingaand per 1 juli 2015. De cao geldt voor alle journalisten werkzaam in de uitgeverijsector en vervangt alle bestaande cao's per uitgavetype, zoals Dagbladen en Publiektijdschriften.

In het akkoord over de cao is per 1 juli 2015 een loonsverhoging van 1 procent voorzien. Het zogeheten persoonlijk keuzebudget, dat per 1 januari 2016 officieel wordt ingevoerd, wordt met 2 procent verhoogd. Uit dat budget kunnen “specifieke arbeidswaarden” worden bekostigd, aldus de onderhandelaars.

De cao loopt twintig maanden, van 1 juli 2015 tot 28 feburari 2017. Het onderhandelingsresultaat zal in een digitale raadpleging worden voorgelegd aan leden. Meer bij NVJ /  Zie ook de definitieve onderhandelingsresultaten [.pdf]

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.