website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Principeakkoord bereikt voor cao Nieuwsbladjournalisten

Nick Kivits — Geplaatst in cao op woensdag 11 oktober 2017, 15:57

Pixabay

Pixabay

Nieuws

Een structurele loonsverhoging van 1 procent (met terugwerkende kracht vanaf 1 februari 2017) en een eenmalige uitkering van 750 euro bruto. Dat zijn twee van de belangrijkste afspraken die zijn vastgelegd in het principeakkoord rondom de nieuwe cao Nieuwsbladjournalisten, meldt de NVJ, dat een akkoord bereikte met de NNP, de brancheorganisatie voor lokale nieuwsbladen.

Naast de al genoemde afspraken worden ook loonsverhogingen die vanaf 2017 worden afgesproken voor de cao voor het Uitgeversbedrijf ook toegekend aan nieuwsbladjournalisten. De nieuwe cao moet vanaf maart 2018 aansluiten bij de functiegroep Huis-aan-huisjournalisten van de cao voor het Uitgeverijbedrijf. Voordat het principeakkoord definitief goedgekeurd wordt, worden de afspraken eerst nog voorgelegd aan de leden.

NVJ-leden die werkzaam zijn bij lokale nieuwsbladen kunnen tot en met 24 oktober hun stem uitbrengen. De laatste keer dat er nieuwe cao-afspraken voor Nieuwsbladjournalisten zijn gemaakt, stamt uit 2013. Sindsdien werd de cao steeds stilzwijgend met een jaar verlengd. De bestaande cao-afspraken werden nageleefd, maar een loonsverhoging op grond van nieuwe afspraken zat er in de tussentijd voor nieuwsbladjournalisten niet in.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.