— woensdag 11 oktober 2017, 15:57 | 0 reacties, praat mee

Principeakkoord bereikt voor cao Nieuwsbladjournalisten

Pixabay

Een structurele loonsverhoging van 1 procent (met terugwerkende kracht vanaf 1 februari 2017) en een eenmalige uitkering van 750 euro bruto. Dat zijn twee van de belangrijkste afspraken die zijn vastgelegd in het principeakkoord rondom de nieuwe cao Nieuwsbladjournalisten, meldt de NVJ, dat een akkoord bereikte met de NNP, de brancheorganisatie voor lokale nieuwsbladen.

Naast de al genoemde afspraken worden ook loonsverhogingen die vanaf 2017 worden afgesproken voor de cao voor het Uitgeversbedrijf ook toegekend aan nieuwsbladjournalisten. De nieuwe cao moet vanaf maart 2018 aansluiten bij de functiegroep Huis-aan-huisjournalisten van de cao voor het Uitgeverijbedrijf. Voordat het principeakkoord definitief goedgekeurd wordt, worden de afspraken eerst nog voorgelegd aan de leden.

NVJ-leden die werkzaam zijn bij lokale nieuwsbladen kunnen tot en met 24 oktober hun stem uitbrengen. De laatste keer dat er nieuwe cao-afspraken voor Nieuwsbladjournalisten zijn gemaakt, stamt uit 2013. Sindsdien werd de cao steeds stilzwijgend met een jaar verlengd. De bestaande cao-afspraken werden nageleefd, maar een loonsverhoging op grond van nieuwe afspraken zat er in de tussentijd voor nieuwsbladjournalisten niet in.

Bekijk meer van

NVJ NNP

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.