training eu starters

— vrijdag 1 september 2017, 13:18 | 0 reacties, praat mee

NVJ teleurgesteld over verloop cao Uitgeverijbedrijf

Het wil niet vlotten met de onderhandelingen voor een nieuwe cao Uitgeverijbedrijf. Dat meldt de NVJ na de laatste ronde van onderhandelen. De werkgevers willen het salaris verhogen met niet meer dan 1 procent en weigeren serieus te praten over het gelijk behandelen van vaste, tijdelijke en freelance medewerkers. Laatste wijziging: 1 september 2017, 13:34

Vanuit werkgevers kwam er geen enkel begrip voor de grote zorg dat de cao wordt ondermijnd door het moeiteloos vervangen van dure werknemers door goedkope opdrachtnemers. Deze ontwikkeling vormt een steeds groter risico voor journalisten in vaste dienst. De NVJ roept werknemers op om - anoniem - praktijkvoorbeelden aan te dragen van misstanden op redacties, zoals:

het steeds opnieuw verlengen van zzp-contracten voor vast ingeroosterd redactiewerk, het niet betalen van payrollers conform de journalistieke cao’s, betaling van onverantwoord lage woordprijzen, en andere misstanden op dit gebied.

Meer bij de NVJ.

Bekijk meer van

NVJ

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.