— maandag 30 november 2020, 16:05 | 0 reacties, praat mee

De Volkskrant en NRC maken kans op de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek

© ANP

De jury van de Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek heeft de nominaties 2021 vastgesteld. Mirjam Remie (NRC) heeft twee nominaties op zak. Een samen met Menno Sedee en een met Paatricia Veldhuis. Daarnaast zijn Kaya Bouma en Rik Kuiper (de Volkskrant) genomineerd.

Kaya Bouma en Rik Kuiper kregen een nominatie voor ‘De onheilspellende grafiek van Hannes Minkema’, gepubliceerd in de Volkskrant. Degelijk onderzoek dat volgens de jury – zeker gezien de taaiheid van het onderwerp – soepel wordt gepresenteerd. Het begint met een simpele journalistieke vraag naar aanleiding van de lerarenstakingen: Klopt het dat onderwijsgeld steeds minder naar de leraar gaat? Al lezende slaat ook de verbazing toe: hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat niemand die cijfers kan opleveren?

MIrjam Remie kreeg samen met Menno Sedee een nominatie voor ‘Techreuzen in de klas’. De gezondheidscrisis van Covid-19 heeft gezorgd voor een explosieve toename van het gebruik van technologie in het onderwijs. In een serie van drie artikelen in NRC Handelsblad worden de verschillende perspectieven van techbedrijven, instelling, klas en de leerling op indringende wijze verkend en wordt goed de vinger gelegd op de keerzijdes en dilemma’s.

Daarnaast is Remie genomineerd met Patricia Veldhuis voor ‘Corona in het onderwijs’. Dit NRC Handelsblad dossier leest een half jaar later als ooggetuige-verslagen van de Corona-crisis as it happens. In een mooie diversiteit aan verhaalvormen en vanuit een veelheid aan gezichtspunten wordt het actuele ongemak verkend over zaken als kansenongelijkheid, thuisonderwijs, examenkwaliteit en toekomstperspectief.

De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op donderdagmiddag 28 januari 2021 in een kleine coronaproof bijeenkomst op een nog vast te stellen plaats. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.000 euro. Meer bij Onderwijsjournalistiek

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.