— vrijdag 6 december 2019, 10:38 | 0 reacties, praat mee

Nominaties voor de Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek 2020 bekend

De Volkskrant, NRC, Didactief, De Correspondent, AD Rotterdams Dagblad en Elsevier Weekblad zijn genomineerd voor de Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek 2020. Dat meldt de organisatie achter de prijs op haar website.

In het geval van de Volkskrant is de nominatie voor journalisten Tjerk Gualthérie van Weezel en Rik Kuiper voor hun portret over de controversiële Amsterdam school Het Haga Lyceum. NRC-journalisten Maarten Huygen en Mirjam Remie zijn genomineerd voor hun productie ‘De Toetsgeneratie’, waarin de journalisten ingaan op een trend waarin scholen steeds minder toetsen afnemen.

Journalist Bea Ros van het vakblad Didactief is genomineerd voor een onderzoek naar stilstand in het rekenonderwijs. Koen Marée, Jasper Been en Bart Hekkema van De Correspondent haalden de lijst met een analyse over de groei van het aantal studenten bij Nederlandse universiteiten

AD Rotterdams Dagblad-journalisten Jitske Sophie Venema en Leon van Heel zijn genomineerd voor een verhaal over misstanden bij de Islamitische Universiteit van Europa. Ruud Deijkers sleepte een nominatie binnen met zijn artikel ‘Na (vrijwel) elke studie lonkt een mooie baan’, waarin hij laat zien dat het op de arbeidsmarkt heel goed gaat met hbo’ers en academici.

De Nationale Prijs voor de Onderwijsjouralistiek 2020 wordt uitgereikt op donderdag 30 december in De Balie in Amsterdam.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.