— woensdag 24 maart 2021, 10:27 | 0 reacties, praat mee

De Tijd: ‘RTL Group onderzoekt verkoop RTL Nederland’

ANP

Volgens de Belgische zakenkrant De Tijd overweegt RTL Group de Nederlandse tak te verkopen, in het kader van een grotere herschikking van het Europese portfolio. Laatste wijziging: 25 maart 2021, 09:18

Tegenover het ANP wil RTL Group niet reageren op de geruchten. RTL Nederland wil evenmin reageren en verwijst desgevraagd naar RTL Group.

Begin februari deden geruchten de ronde dat RTL Group het aandeel in Franse commerciële zender M6 wilde afstoten. RTL Group gaf toen “naar aanleiding van de speculatie” een korte verklaring uit dat het bedrijf “herhaaldelijk heeft gezegd dat er veel te zeggen is voor een consolidatie binnen de Europese broadcastsector.”

“RTL Nederland zit in tegenstelling tot België niet in de ‘rest’-categorie van RTL Group, maar wordt als een aparte, grote markt gezien. Die divisie doorstond het pandemiejaar heel goed”, schrijft De Tijd over de geruchten.

Bij de presentatie van de jaarcijfers over 2020 noteerde RTL Nederland ondanks coronajaar 2020 een relatief beperkte omzetdaling. “De aangepaste brutobedrijfswinst ging er zelfs - als enige divisie - op vooruit, met 7,4 procent”, constateert De Tijd.

Het maakt RTL Nederland een goed renderende organisatie. Volgens De Tijd zijn uitgever DPG Media en communicatiebedrijf Ziggo/Vodafone potentieel geïnteresseerd. DPG Media bereikt met 56 mediamerken zo’n 92 procent van alle Nederlanders.

De zakenkrant constateert verder dat DPG Media Nederland in één cruciale media-activiteit nog niet actief is: televisie. Meer bij De Tijd

Zie ook:
- De Nederlandse mediamarkt beweegt snel naar drie grote mediapartijen

Bekijk meer van

RTL Nederland RTL Group

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.