— donderdag 12 november 2015, 11:08 | 0 reacties, praat mee

Nieuw omzetrecord voor RTL Group

In het afgelopen kwartaal heeft RTL Group, moederbedrijf van RTL Nederland, meer omzet en meer winst geboekt dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat was vooral te danken aan digitale activiteiten en groei in Duitsland. De gehele omzet over de eerste negen maanden met 4,9 procent omhoog tot het record van 4,1 miljard euro. De nettowinst klom met 52 procent tot 464 miljoen euro.

In alle andere Europese landen waar het bedrijf uitzendt, bleef de advertentiemarkt stabiel of was sprake van groei, behalve in Nederland. Dat is mede te wijten aan grote investeringen en digitale kanalen. Maar ook de dalende advertentie-inkomsten spelen mee. De winst van RTL Nederland bleef steken op 52 miljoen euro, terwijl het vorig jaar nog 62 miljoen euro was. Meer bij RTL Group

Bekijk meer van

RTL Nederland RTL Group

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.