Smartocto userneeds

— vrijdag 12 maart 2021, 10:27 | 0 reacties, praat mee

RTL tevreden over financiële resultaten, ondanks forse omzetdaling

© ANP / Jeroen Jumelet

RTL Group heeft in 2020 financieel gezien een stevige terugval gehad. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het concern vrijdag naar buiten bracht. De omzet van de volledige RTL Group daalde van 6,6 miljard euro naar 6 miljard en het bedrijfsresultaat liep terug van 1,1 miljard euro in 2019 naar 853 miljoen euro. Laatste wijziging: 15 maart 2021, 08:52

De nettowinst van RTL Group, waar RTL Nederland onderdeel van is, bedroeg in 2020 625 miljoen euro. In 2019 was dat nog 864 miljoen euro. Bij de Nederlandse tak van het concern viel de schade relatief gezien mee. De omzet daalde van 496 miljoen euro naar 476 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat liep terug van 86 miljoen euro naar 58 miljoen euro.

Een lichtpunt voor RTL Nederland is zijn on-demand videodienst Videoland. Het aantal abonnees van de dienst nam met ruim 38 procent toe. Aan het eind van 2020 had Videoland ruim 900.000 abonnees. Samen met de Duitse tegenhanger TV Now leverde de streamingdienst RTL 170 miljoen euro op, 39 miljoen euro meer dan in 2019.

“De coronacrisis heeft ook op onze industrie een grote impact gehad”, stelt RTL Nederland-topman Sven Sauvé in een reactie. “Ondanks de onzekere marktomstandigheden hebben we vastgehouden aan onze strategie en volop geïnvesteerd in lokale content en Videoland. Ons doel was om sterker uit de crisis te komen en ik ben bijzonder trots om te zien dat dat is gelukt.”

Sauvé vervolgt: “We hebben 2020 afgesloten met een grote groei van het aantal abonnees op Videoland, een hoger marktaandeel van onze tv-zenders en gezonde financiële resultaten. Dat Videoland de absolute nummer 2 streamingdienst is in Nederland, is een kroon op ons werk.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.