persveilig seminar

— woensdag 28 augustus 2019, 14:17 | 0 reacties, praat mee

Omzetgroei RTL Group, omzetdaling bij RTL Nederland

RTL Group, waartoe ook RTL Nederland behoort, heeft in het eerste half jaar van 2019 3,2 miljard euro omgezet. Dat is een groei van 4,2 procent. De brutowinst was met 538 miljoen redelijk stabiel, aldus het concern. RTL Nederland zag een omzetdaling van ruim 2 procent, naar 236 miljoen euro. Laatste wijziging: 28 augustus 2019, 14:44

Topman Sven Sauvé van RTL Nederland zegt dat de daling wordt veroorzaakt door lagere opbrengsten uit televisiereclame en de investeringen die het bedrijf doet in zowel het ontwikkelen van eigen content als investeringen in techniek zoals streamingdienst Videoland.

“Op televisie zijn we nog steeds marktleider in de commerciële doelgroepen, maar we zijn ons ervan bewust dat we hard moeten werken om de kijker ook hier aan ons te blijven binden. De concurrentie neemt toe, de markt staat onder druk en juist dan is het van belang om vast te houden aan de koers die is gezet en om van daaruit verder te bouwen”, aldus Sauvé.

De nettowinst bij RTL Group nam dankzij verkoop van bezittingen fors toe: die ging naar 443 miljoen euro van 366 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

RTL Group verwacht dat in de tweede helft van 2019 de omzet ook zal blijven stijgen, met 2,5 tot 5 procent. Tegelijk zullen herstructurering en de investeringen in programmering en techniek de nettowinst beïnvloeden, met ongeveer dezelfde percentages.

RTL Z merkt op dat in de kleine lettertjes van de halfjaarcijfers een miljoenenfraude bij de Amerikaanse dochter Stylehaul verborgen ligt. Een werknemer van dat - inmiddels gesloten - bedrijf drukte omgerekend ruim 19 miljoen euro achterover. Daarmee werd onder meer gegokt.

Bekijk meer van

RTL Nederland RTL Group

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.