De reorganisatieplannen van Talpa

Verdeeld over de verschillende ondernemingen binnen Talpa Network zal circa zes procent van de medewerkers met een contract voor onbepaalde tijd hun baan verliezen. Daarnaast gaat het bedrijf van John de Mol niet meer verder met een aantal medewerkers met een tijdelijk of freelancecontract.
Ook levert het directieteam 20 procent van het salaris in. Een en ander is het gevolg van de coronacrisis. De directie en managementteam hebben samen een plan van aanpak gemaakt dat vandaag aan de ondernemingsraden wordt voorgelegd. In de plannen gaat Talpa ervoor ‘om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden, maar is helaas een minimale reductie van arbeidsplaatsen onvermijdelijk’.
Talpa heeft nadrukkelijk besloten geen gebruik te maken van de NOW-regeling of enig andere vorm van overheidssubsidie. Onder de vlag van Talpa vallen onder meer SBS6, Net5, Radio 538, Sky Radio en de YouTubers van StukTV en Gierige Gasten. Ook Linda de Mols tijdschrift LINDA. is in handen van Talpa, net als persbureau ANP.
‘Verschillende overnames zouden in een rustig en natuurlijk tempo geïntegreerd worden tot een geheel. De omvang van de huidige crisis dwingt echter dit integratieproces te versnellen’, zegt Talpa. Talpa was in maart het eerste mediabedrijf dat aan de bel trok en aankondigde “draconische maatregelen” te moeten treffen om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden.
Het bedrijf heeft in de afgelopen periode al diverse maatregelen getroffen. Bij maandblad LINDA. werd afscheid genomen van een onbekend aantal medewerkers en het programma Ladies Night met presentator Merel Westrik stopte eerder. Ook werd het vakantiegeld voor de medewerkers al met een maand uitgesteld.
Lees ook:
Een overzicht: welke mediabedrijven halen de broekriem aan en welke medewerkers voelen dat? (23 april 2020)
Banenverlies bij Talpa vanwege coronacrisis (20 maart 2020)
Praat mee