data als kans

— donderdag 7 mei 2020, 13:06 | 0 reacties, praat mee

De reorganisatieplannen van Talpa

John de Mol - © Jeroen Jumelet / ANP

Verdeeld over de verschillende ondernemingen binnen Talpa Network zal circa zes procent van de medewerkers met een contract voor onbepaalde tijd hun baan verliezen. Daarnaast gaat het bedrijf van John de Mol niet meer verder met een aantal medewerkers met een tijdelijk of freelancecontract. Laatste wijziging: 8 mei 2020, 15:33

Ook levert het directieteam 20 procent van het salaris in. Een en ander is het gevolg van de coronacrisis. De directie en managementteam hebben samen een plan van aanpak gemaakt dat vandaag aan de ondernemingsraden wordt voorgelegd. In de plannen gaat Talpa ervoor ‘om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden, maar is helaas een minimale reductie van arbeidsplaatsen onvermijdelijk’.

Talpa heeft nadrukkelijk besloten geen gebruik te maken van de NOW-regeling of enig andere vorm van overheidssubsidie. Onder de vlag van Talpa vallen onder meer SBS6, Net5, Radio 538, Sky Radio en de YouTubers van StukTV en Gierige Gasten. Ook Linda de Mols tijdschrift LINDA. is in handen van Talpa, net als persbureau ANP.

‘Verschillende overnames zouden in een rustig en natuurlijk tempo geïntegreerd worden tot een geheel. De omvang van de huidige crisis dwingt echter dit integratieproces te versnellen’, zegt Talpa. Talpa was in maart het eerste mediabedrijf dat aan de bel trok en aankondigde “draconische maatregelen” te moeten treffen om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden.

Het bedrijf heeft in de afgelopen periode al diverse maatregelen getroffen. Bij maandblad LINDA. werd afscheid genomen van een onbekend aantal medewerkers en het programma Ladies Night met presentator Merel Westrik stopte eerder. Ook werd het vakantiegeld voor de medewerkers al met een maand uitgesteld.

Lees ook:
Een overzicht: welke mediabedrijven halen de broekriem aan en welke medewerkers voelen dat? (23 april 2020)
Banenverlies bij Talpa vanwege coronacrisis (20 maart 2020)

Bekijk meer van

Talpa Network John de Mol

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.