— maandag 20 april 2015, 11:15 | 0 reacties, praat mee

De Poel weg bij Brandpunt na ‘snotneus’

ANP KIPPA ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Fons de Poel stopt als presentator bij Brandpunt. Dat maakt fusieomroep KRO-NCRV bekend in een persbericht. De Poel kwam vorige week in opspraak nadat hij GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver een 'snotneus' noemde. Met zijn opmerking leek De Poel Klaver aan te vallen voor zijn kritiek op de bonussen van ABN Amro, een partij waarvoor De Poel in 2013 een commerciële presentatieklus uitvoerde. Het contract van De Poel loopt nog tot 1 januari, waarna hij zich voor KRO-NCRV gaat toeleggen op journalistieke documentaireseries. De presentator zelf heeft volgens de fusieomroep te kennen gegeven spijt te hebben van de wijze waarop hij Klaver typeerde. “Die opmerking heeft begrijpelijk tot enorme misverstanden geleid en staat ook haaks op de manier waarop wij met mensen willen omgaan.” Verslaggever Henk van der Aa neemt de presentatie van De Poel over.

Bekijk meer van

Fons de Poel Brandpunt

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.