— maandag 24 augustus 2015, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Snotneus-uitspraak “affaire van niks”

Freek van Asperen / Kippa

Voormalig Brandpunt-presentator Fons de Poel noemt de affaire rondom zijn 'snotneus-uitspraak' tegen politicus Jesse Klaver een "affaire van niks". Dat zegt de presentator in een interview met Volkskrant Magazine.

In de Brandpunt-uitzending over de situatie rond ABN AMRO, waarin politicus Jesse Klaver te gast was, sloot De Poel af met de woorden: “Snotneus. Dit was Brandpunt, goedenavond.” Later meldde opiniesite Joop.nl dat De Poel in 2013 bijkluste bij ABN Amro. Door de ophef die ontstond na die opmerking stopte De Poel als presentator van Brandpunt.

De Poel: “Ik had natuurlijk moeten zeggen, en zo bedoelde ik het ook: ‘Je ziet die bankier denken: snotneus’. Maar ik dacht: ‘snotneus’ is ook wel oké. Ik had ook iets meer moeten lachen, maar ik ben niet zo’n lachebekje op tv. Het was in elk geval volkomen ironisch bedoeld. ” Meer bij NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.