— vrijdag 17 april 2015, 14:54 | 0 reacties, praat mee

Fons de Poel onder vuur

Presentator Fons de Poel ligt onder vuur nu hij dinsdag in de actualiteitenrubriek Brandpunt (KRO-NCRV) Kamerlid Jesse Klaver (GroenLinks, 28) een snotneus noemde. De Poel leek Klaver aan te vallen voor zijn kritiek tijdens de hoorzitting in de Kamer over de bonussen bij ABN Amro.

De uitzending is niet meer beschikbaar op NPO Uitzending Gemist, maar dankzij VARA-website Joop.nl staat nog wel een fragment op YouTube.

Volgens Leo Fijen, hoofdredacteur van KRO-NCRV, maakte de presentator, zoals wel vaker, gebruik van een stijlmiddel. “Maar dat mag nooit ten koste gaan van mensen. Dat betreur ik.”

Saillant detail is dat van Fons de Poel al bekend was dat hij in 2013 bijkluste bij ABN AMRO. Bij NRC vragen ze zich af of er geen sprake was van belangenverstrengeling en of het wel slim is iemand die bijklust bij ABN Amro een tv-item te presenteren over dezelfde bank. Volgens Feijen is zijn eerste reactie nee, “maar er zijn nuances, er is een grijs gebied. Daarover zijn wij nu het gesprek aan het voeren.” 

Volgens sommigen is er echter maar één conclusie mogelijk.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.