PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— vrijdag 17 april 2015, 14:54 | 0 reacties, praat mee

Fons de Poel onder vuur

Presentator Fons de Poel ligt onder vuur nu hij dinsdag in de actualiteitenrubriek Brandpunt (KRO-NCRV) Kamerlid Jesse Klaver (GroenLinks, 28) een snotneus noemde. De Poel leek Klaver aan te vallen voor zijn kritiek tijdens de hoorzitting in de Kamer over de bonussen bij ABN Amro. Laatste wijziging: 18 april 2015, 09:18

De uitzending is niet meer beschikbaar op NPO Uitzending Gemist, maar dankzij VARA-website Joop.nl staat nog wel een fragment op YouTube.

Volgens Leo Fijen, hoofdredacteur van KRO-NCRV, maakte de presentator, zoals wel vaker, gebruik van een stijlmiddel. “Maar dat mag nooit ten koste gaan van mensen. Dat betreur ik.”

Saillant detail is dat van Fons de Poel al bekend was dat hij in 2013 bijkluste bij ABN AMRO. Bij NRC vragen ze zich af of er geen sprake was van belangenverstrengeling en of het wel slim is iemand die bijklust bij ABN Amro een tv-item te presenteren over dezelfde bank. Volgens Feijen is zijn eerste reactie nee, “maar er zijn nuances, er is een grijs gebied. Daarover zijn wij nu het gesprek aan het voeren.” 

Volgens sommigen is er echter maar één conclusie mogelijk.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.