data als kans

— zaterdag 18 april 2015, 09:47 | 0 reacties, praat mee

Positie De Poel onder de loep

ANP KIPPA Freek van Asperen

De leiding van omroep KRO-NCRV gaat dit weekend in overleg over de positie van Brandpunt-presentator Fons de Poel. Dat meldt de omroep in een persbericht. De Poel kwam eerder deze week in opspraak nadat hij in de meest recente uitzending van Brandpunt GroenLinks-politicus Jesse Klaver uitmaakte voor 'snotneus'. Laatste wijziging: 18 april 2015, 09:52

De presentator leek Klaver aan te vallen voor zijn kritiek op de bonussen van ABN Amro, een partij waarvoor De Poel in 2013 een commerciële presentatieklus uitvoerde. “Een journalist wordt ongeloofwaardig als hij bericht over bedrijven waar hij ook commerciële klussen voor uitvoert”, aldus Leo Feijen, hoofdredacteur journalistiek bij KRO-NCRV, in het persbericht. “We gaan dit weekend in gesprek met Fons de Poel over zijn nevenactiviteiten. De uitkomst van dat gesprek is leidend voor het vervolg van zijn werkzaamheden bij de KRO-NCRV.”

Bekijk meer van

KRO-NCRV Fons de Poel Brandpunt

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.