— zaterdag 18 april 2015, 09:47 | 0 reacties, praat mee

Positie De Poel onder de loep

ANP KIPPA Freek van Asperen

De leiding van omroep KRO-NCRV gaat dit weekend in overleg over de positie van Brandpunt-presentator Fons de Poel. Dat meldt de omroep in een persbericht. De Poel kwam eerder deze week in opspraak nadat hij in de meest recente uitzending van Brandpunt GroenLinks-politicus Jesse Klaver uitmaakte voor 'snotneus'.

De presentator leek Klaver aan te vallen voor zijn kritiek op de bonussen van ABN Amro, een partij waarvoor De Poel in 2013 een commerciële presentatieklus uitvoerde. “Een journalist wordt ongeloofwaardig als hij bericht over bedrijven waar hij ook commerciële klussen voor uitvoert”, aldus Leo Feijen, hoofdredacteur journalistiek bij KRO-NCRV, in het persbericht. “We gaan dit weekend in gesprek met Fons de Poel over zijn nevenactiviteiten. De uitkomst van dat gesprek is leidend voor het vervolg van zijn werkzaamheden bij de KRO-NCRV.”

Bekijk meer van

KRO-NCRV Fons de Poel Brandpunt

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.