— vrijdag 1 oktober 2021, 09:24 | 0 reacties, praat mee

De Correspondent wil komende vijf jaar meer invloed uitoefenen op publieke debat

De Correspondent wil de komende vijf jaar nadrukkelijker invloed uitoefenen op het publieke debat over de thema’s van deze tijd. In een open brief kondigt hoofdredacteur Rob Wijnberg die nieuwe missie aan. “Wij willen hét journalistieke platform worden waarop correspondenten het Nederlandse publieke debat over de belangrijkste thema’s van deze tijd doen kantelen.” Laatste wijziging: 1 oktober 2021, 09:27

Als voorbeeld van die invloed noemt Wijnberg onder andere het agenderen van onderbelichte thema’s of het verruimen van de blik op een bestaand debat. Wijnberg noemt daarbij voorbeelden van manieren waarop De Correspondent de afgelopen jaren al invloed probeerde uit te oefenen.  Met het boek Je hebt wel iets te verbergen wilde De Correspondent bijvoorbeeld meer aandacht vragen voor het belang van privacy in het digitale tijdperk. In die zin is de nieuwe missie niet helemaal nieuw.

“De komende jaren gaan we er alles aan doen die ambitie zo veel mogelijk waar te maken”, aldus Wijnberg. “Met vernieuwde en nieuwe correspondentschappen, met diepgravende onderzoeksprojecten, met innovatieve vertelvormen en functionaliteiten op onze site.” Op redactioneel niveau wil De Correspondent daarnaast inzetten op werken in multidisciplinaire teams. “De vele talenten die we in huis hebben meer laten samenwerken om zo tot nog originelere, diepgravendere, journalistieke producties te komen.”

Bekijk meer van

Rob Wijnberg De Correspondent

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.