website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

De Bie op non-actief gesteld om praten met Omroep MAX

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 1 september 2017, 09:55

Peter de Bie en Mieke van der Weij / Foto: Nico Kroon

Peter de Bie en Mieke van der Weij / Foto: Nico Kroon

Nieuws

UPDATE De reden dat AVROTROS De Nieuwshow-presentator Peter de Bie op non-actief heeft gesteld, is dat hij in gesprek was gegaan met Omroep MAX over een nieuwe baan, terwijl hij eigenlijk met pensioen zou gaan. AVROTROS was daar niet blij mee en zag de gesprekken over de nieuwe baan als vertrouwensbreuk.

Dat bevestigt De Bie in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik zou sowieso stoppen per 1 januari. De omroep was flauw van mij, ik van de omroep. De redactie vond stoppen een slecht idee. Daarop heb ik namens de redactie en presentatie contact gezocht met Omroep MAX om daar het programma voort te zetten. MAX had belangstelling, waarop we een plan hadden ingediend bij de NPO.”

De 67-jarige De Bie schat de kans “best groot” dat hij doorgaat bij Omroep MAX, iets wat De Telegraaf donderdag als gerucht meldde. Maar dat is dan niet met De Nieuwsshow, stelt Eric Dekker, woordvoerder van AVROTROS. “Uitgesloten. Het is een succesvol programma van AVROTROS waar we trots op zijn. De NPO gaat over plaatsing, maar kan het format niet onder de vlag van MAX plaatsen.”

De Bie presenteerde De Nieuwsshow dertig jaar lang samen met Mieke van der Weij, die ook stopt met het zaterdagochtendprogramma wanneer haar contract eind van het jaar afloopt. Omroep MAX heeft bij monde van omroepbaas Jan Slagter al aan het AD laten weten ook Van der Weij binnen te willen halen. “Het enige wat uniek is aan het programma is die boekenrubriek en de naam die geregistreerd staat”, aldus Slagter, die benadrukt dat het format niet uniek is. “Dus ik heb bij de NPO ingetekend op eenzelfde soort programma. Mét dit duo, want daar ligt de kracht van dit programma.”

Paul van Gessel, directeur van NHTV, meldt dat Peter de Bie personeel zou ‘ronselen’ bij AVROTROS om mee te gaan naar MAX en dat dat de reden zou zijn om De Bie op non-actief te zetten. Dat zei hij vrijdag tijdens het Mediaforum op Radio 1.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.