onderzoek covid en journalistiek

— donderdag 31 augustus 2017, 13:54 | 0 reacties, praat mee

‘Peter de Bie stapt over naar Omroep MAX’

Peter de Bie & Mieke van der Weij | Nico Kroon

Presentatieduo Peter de Bie en Mieke van der Weij gaan mogelijk naar Omroep MAX, als de twee met ingang van 2018 niet langer voor AVROTROS aan de Nieuwsshow werken. De Bie werd gisteren vanwege een vertrouwensbreuk op een zijspoor gezet; Van der Weij dient haar contract nog uit maar keert dan niet meer terug.

Ze wil niet door met een andere presentator, omdat de chemie met De Bie zo goed is. De vertrouwensbreuk behelst volgens Omroep MAX-directeur Jan Slagter weinig meer dan rondkijken door Peter de Bie naar opties bij andere omroepen.

“Ik vind het woord ’vertrouwensbreuk’ erg zwaar in dit verband. Hij wordt zo in een kwaad daglicht gesteld”, zegt Slagter in de Telegraaf. De Bie zou per 1 januari 2018 al stoppen bij de Nieuwsshow, zegt Slagter.

Omroep MAX kan volgens Slagter prima een soortgelijk programma maken, het liefst met De Bie en Van der Weij. Onderhandelingen met de presentatoren, de redactie en de NPO zouden daarover al lopen. Meer bij De Telegraaf

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.