— vrijdag 15 september 2017, 08:33 | 0 reacties, praat mee

‘De Nieuwsshow van AVROTROS naar Omroep MAX’

Nico Kroon

Het hing al een tijdje in de lucht, maar de kogel is nu door de kerk: het populaire radio-programma De Nieuwsshow verhuist van AVROTROS naar Omroep Max. Ook het presentatieduo Peter de Bie en Mieke van der Weij verhuist mee, meldden insiders aan de Volkskrant. Laatste wijziging: 20 september 2017, 14:26

Volgens hen moet het besluit formeel nog worden genomen, maar is het 99 procent zeker dat AVROTROS de talkshow vanaf 1 januari kwijtraakt aan Omroep MAX.

De Bie en Van der Weij zouden dan met ingang van volgend jaar exact hetzelfde programma maken bij hun nieuwe thuisstek. De Nieuwsshow zou ook op hetzelfde tijdstip te horen blijven. Volgens de Volkskrant vindt de NPO het intact blijven van het duo belangrijker dan omroeppolitieke belangen.

Eind vorige maand ontdekte Villamedia dat AVROTROS in onmin verkeerde met De Bie en Van der Weij. De Bie (67) had aangegeven met pensioen te gaan, maar praatte onderwijl met Omroep Max over een nieuwe baan. Daarop werd hij op non-actief gesteld. Van der Weij besloot daarop per 1 januari te stoppen bij de omroep.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.