website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

De Bie en Van der Weij definitief naar Omroep MAX

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 10 november 2017, 08:32

Foto: Nico Kroon

Foto: Nico Kroon

Nieuws

Het onlangs door de AVROTROS op non-actief gestelde presentatieduo Peter de Bie en Mieke van der Weij, gaat definitief naar Omroep MAX. Ze nemen daarbij het tijdsslot dat hun programma De Nieuwsshow op NPO Radio 1 had mee. Dat meldt de NPO in zijn radioprogrammering voor 2018, die donderdag bekend werd gemaakt. Hoe de naam van het nieuwe programma gaat luiden is nog niet bekend.

De afgelopen maanden was er bij AVROTROS veel onrust rondom het presentatieduo. Zo werd presentator Peter de Bie in augustus op non-actief gesteld nadat hij in gesprek was gegaan met Omroep MAX over een nieuw programma, terwijl hij juist tegen AVROTROS had gezegd met pensioen te gaan. Van der Weij mocht toen nog blijven, maar gaf aan per januari te vertrekken, op het moment dat haar contract zou aflopen. In oktober zette AVROTROS Van der Weij daarom ook op non-actief.

Dat het duo naar Omroep MAX zou vertrekken werd de afgelopen maanden al snel duidelijk. Dat de omroep daarbij aasde op het tijdsslot van De Nieuwsshow werd ook niet onder stoelen of banken geschoven. Jan Slagter, hoofd van Omroep MAX, gaf eind augustus in een gesprek met De Telegraaf al aan dat zijn omroep prima een soortgelijk programma als De Nieuwsshow mag maken en in onderhandeling te zijn met het duo. Slagter destijds: “De formule van hun programma is zo sterk omdat zij een perfect presentatiekoppel vormen; ze zijn niet inwisselbaar.” Meer bij NU.nl

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.