— maandag 14 december 2015, 09:00 | 0 reacties, praat mee

CPJ, RSF en EFJ richten aandacht op Turkije

Ozan Kose / AFP

'EU moet stoppen met dubbele moraal Turkije'. Dat is de titel van de gezamenlijke persconferentie van het Committee to Protect Journalists (CPJ), Reporters sans Frontières (RSF) en de European Federation of Journalists (EFJ) dat dinsdag in Brussel plaatsvindt.

Diverse journalisten bespreken het Europese beleid ten aanzien van Turkije in het licht van de verslechterende persvrijheid in het land. De EU wordt opgeroepen om in de toetredingsonderhandelingen met Turkije toe te blijven zien dat de rechten van journalisten in Turkije worden beschermd en als een belangrijk onderdeel van de toetredingsonderhandelingen worden gezien.

Dit jaar zijn al diverse bijeenkomsten geweest met betrekking tot persvrijheid in Turkije. Het afgelopen jaar zijn veel kritische journalisten opgepakt of is op een andere manier het werken onmogelijk gemaakt. 

De bijeenkomst van dinsdag valt samen met de presentatie van de jaarlijkse lijst met gevangen journalisten. Meer bij CPJ

 

Bekijk meer van

Turkije RSF Europa EFJ CPJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.