PersVeilig

— donderdag 17 september 2015, 11:29 | 0 reacties, praat mee

Actie voor persvrijheid in Turkije

In Istanbul vindt vanaf vandaag een tweedaagse internationale conferentie plaats om de persvrijheid in Turkije aan te kaarten. De conferentie 'Turkije: vechten voor de rechten en vrijheden van journalisten in een politiek gepolariseerd land', wordt georganiseerd door de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ), de Europese Federatie van Journalisten (EFJ), de Turkse journalistenvakbond TGS en de Turkse journalistenvereniging TGC. Laatste wijziging: 17 september 2015, 12:05

Het evenement is het resultaat van jaren campagne voeren voor onder meer de rechten van journalisten, de arbeidsomstandigheden en - volgens de organiserende instanties- van fundamenteel belang voor de toekomstige bescherming en promotie van Turkse journalistiek. 

De politieke context waarin de conferentie plaatsvindt kan niet uitdagender zijn. Door de hernieuwde gevechten met de verboden PKK-partij en een onzekere verkiezingsuitslag is er volgens de IFJ en de EFJ een propagandaoorlog uitgebroken. Deze strijd heeft voor een stortvloed van aanvallen gezorgd op journalisten en er zijn veel beperkingen opgelegd aan Turkse media, maar ook buitenlandse journalisten. Recent werd de Nederlandse journaliste Frederike Geerdink het land uitgezet. Hier moet een einde aan komen zegt Jim Boumelha, directeur van IFJ.

Bekijk meer van

Turkije IFJ EFJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.