— woensdag 26 februari 2020, 14:43 | 0 reacties, praat mee

Conservatieve groep claimt bewijs vooringenomenheid ABC News; verslaggever op non-actief

Project Veritas belooft woensdagmiddag het videobewijs tegen ABC News te onthullen.

De Amerikaanse nieuwszender ABC News heeft een verslaggever op non-actief gezet, volgens de conservatieve organisatie Project Veritas omdat ze bewijs hebben dat er onder journalisten van vooringenomenheid en manipulatie van kiezers sprake is.

Project Veritas zegt linkse vooringenomenheid bij media te onthullen. Het plant daarvoor onder meer nepnieuws in de hoop dat media erover schrijven zonder afdoende feitencontrole.

Verder proberen ze sommige verslaggevers die zich onbespied wanen uitspraken te ontlokken, die de vooringenomenheid bewijzen. Dat zou volgens Project Veritas het geval zijn met ABC News.

Oprichter James O’Keefe promoot via zijn Twitter-account al enige tijd brisante onthullingen rond ABC News, maar het videomateriaal zelf is nog niet vrijgegeven. Het is volgens de Washington Post (dat in 2017 zelf door Project Veritas werd benaderd met nepnieuws) niet gelukt om te bevestigen dat ABC News-correspondent David Wright vanwege Project Veritas met verlof is gestuurd.

Het materiaal van Project Veritas is door hoge medewerkers van de zender bekeken en Wright is wel degelijk op non-actief gezet, maar niemand heeft aan de Washington Post willen vertellen waarom precies. Volgens O’Keefe komt de gewraakte video later vandaag online.

Een andere groep conservatieven stelde vorig jaar een grote database te hebben aangelegd van ‘ontslagwaardige’ historische uitspraken op sociale media van linkse journalisten.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.