— dinsdag 28 november 2017, 09:27 | 0 reacties, praat mee

Activist wilde Washington Post in diskrediet brengen met nepnieuws

© EPA

Een rechtse activist, een Trump-fan uit de omgeving van Atlanta, is met een flauwekul-verhaal naar The Washington Post gestapt, met de kennelijke bedoeling om de krant daarmee in diskrediet te brengen zodra verslaggevers erover zouden publiceren. Ze zou zijn gestuurd door ‘Project Veritas’, een producent van conservatieve propaganda die ‘linkse’ instituten, zoals klaarblijkelijk The Post, probeert te ondermijnen. De strijd tussen waarheid en verzinsels in Amerika is hiermee in een nieuwe fase terechtgekomen, schrijft de Volkskrant vandaag.

De activist, Jaime Philips, deed zich voor als een slachtoffer van Roy Moore, de conservatieve christen uit Alabama die namens de Republikeinen senator wil worden maar zwak staat omdat hij als dertiger achter tienermeisjes heeft aangezeten. De verslaggevers van The Washington Post kregen sterk de indruk dat haar verhaal rammelde, en wisten haar na onderzoek te ontmaskeren. Meer bij de Volkskrant.

En lees de volledige reconstructie bij The Washington Post

Bekijk meer van

Washington Post

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.