— donderdag 20 september 2018, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Commissariaat voor de Media onderzoekt nevenfunctie Yvon Jaspers

© Kippa

Naar aanleiding van de recente berichten in de media over de nevenfunctie van Yvon Jaspers laat het Commissariaat voor de Media (CvdM) weten de programma’s Onze Boerderij en Boer zoekt Vrouw van KRO-NCRV en de daaromheen gemaakte afspraken te onderzoeken.

Trouw meldde dat Jaspers voor de omroep de journalistieke serie ‘Onze Boerderij’ maakt, terwijl ze ook krijgt betaald voor een imagocampagne van For Farmers, een multinational in veevoer. Het CvdM meldt dat onafhankelijkheid van publieke omroepen het uitgangspunt is. “Daarom is aan KRO-NCRV om opheldering gevraagd.”

Het onderzoek richt zich in de eerste plaats op de afspraken tussen de KRO-NCRV en Jaspers, maar een woordvoerder sluit niet uit dat onderzoek wordt gedaan naar het contract tussen Jaspers en For Farmers. Ook moet duidelijk worden hoeveel geld er met dit commerciële contract gemoeid is. Tot dusver weigert For Farmers daar mededelingen over te doen. Meer bij Trouw / De Telegraaf (betaald, via Blendle)

Lees ook:
Kamervragen over nevenfunctie Yvon Jaspers (18 sept 2018)
Vragen over het contract van Yvon Jaspers met een veevoerfabrikant  (14 sept 2018)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.