— dinsdag 18 september 2018, 08:22 | 0 reacties, praat mee

Kamervragen over nevenfunctie Yvon Jaspers

Yvon Jaspers tijdens een perslunch bij een aantal boeren uit het nieuwe programma Onze boerderij - © Lex van Lieshout / Kippa

Er zijn Kamervragen ingediend over Boer zoekt Vrouw-presentator Yvon Jaspers. GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld wil van minister Ari Slob weten of er sprake is van belangenverstrengeling, nu blijkt dat Jaspers ook een contract heeft met een van de grootste veevoederfabrikanten van Europa.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vindt in ieder geval dat KRO-NCRV de geloofwaardigheid van de publieke omroep op het spel zet door de nevenfunctie van Yvon Jaspers toe te staan. De KRO-NCRV-coryfee moet voor het bedrijf ForFarmers in campagnes “de boerentrots naar boven halen”, iets dat zij ook doet in het door haar voor de NPO gemaakte programma Onze Boerderij. De directie van KRO-NCRV heeft deze nevenfunctie goedgekeurd.

“Juist bij de publieke omroep moet je elke suggestie of schijn van belangenverstrengeling vermijden. Je houdt als publieke omroep je geloofwaardigheid alleen overeind door hier écht scherp op toe te zien”, aldus algemeen-secretaris Thomas Bruning. Meer bij Tweede Kamer / ANP via NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.