banner festival 23

— dinsdag 22 november 2016, 16:38 | 0 reacties, praat mee

Commissariaat adviseert Dekker over Regionale Publieke Omroep

ANP

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) stelt in een advies aan staatssecretaris Sander Dekker dat de rol van de Regionale Publieke Omroep (RPO) "onvoldoende is uitgekristalliseerd". Dekker moet de stichting daarom om hun eigen visie op de rol als samenwerkings- en coördinatie-orgaan vragen, waarbij de huidige Mediawet als basis zou moeten dienen. Laatste wijziging: 22 november 2016, 16:42

Het Commissariaat lichtte tegelijk ook de begrotingen van de dertien regionale omroepen door, die deel zouden gaan uitmaken van de RPO - tot deze plannen voorlopig in de ijskast verdwenen.

De bezuinigingsopdracht die samenhing met de komst van de RPO is door de omroepen opgevangen. Soms werd er gegrepen naar het middel van (massa-)ontslag en soms door te snijden in tijdelijke contracten of dienstverlening als ondertiteling of satellietuitzendingen. “Voor sommigen geldt dat zij investeringen hebben ingepland die op langere termijn geld moeten besparen”, schrijft het Commissariaat. [.pdf]

De RPO zou in het advies duidelijk ook een gedegen financiële onderbouwing moeten overleggen voor de verwachte kosten van de stichting.  Over de tegenstand bij sommige regionale omroepen tegen het idee van een RPO - en hoe die te overwinnen - heeft het Commissariaat geen mening.

Toen het proces rond de RPO begin september werd aangehouden, kondigde Dekker aan met de betrokken partijen naar een oplossing te gaan zoeken. Er lag volgens Dekker “een goede basis om er met elkaar uit te komen.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.