persveilig seminar

— maandag 11 juli 2016, 12:17 | 0 reacties, praat mee

Commissariaat handhaaft boete voor L1, regionale omroep stapt naar rechter

Het Commissariaat voor de Media handhaaft de boetes die het eerder aan de Limburgse regionale omroep L1 oplegde voor acht overtredingen op het gebied van sponsoring en reclame. L1 is het niet eens met het besluit en stapt samen met Stichting Omroep Limburg (zendmachtiginghouder) naar de rechter. Laatste wijziging: 14 juli 2016, 11:41

De omroep ging in beroep tegen boetes die waren opgelegd voor sponsoring in gezondheidsprogramma’s, voor aandacht aan het Bonnefantenmuseum en voor de inhoud van de website L1Business. Een onafhankelijke Adviescommissie beoordeelde het bezwaar en adviseerde het Commissariaat om de meeste bezwaren ongegrond te verklaren.

L1 heeft vooral moeite met de boetes voor de sponsoring in gezondheidsprogramma’s en de boete voor het Bonnefantenmuseum. In de bezwaarprocedure werd het boetebedrag uit coulance wel verlaagd van 275.000 euro naar 239.000 euro. Voor een totaalbedrag van 122.000 euro, leggen L1 en Stichting Omroep Limburg zich neer bij het besluit van het CvdM.

Volgens de omroep verwijst het CvdM naar sponsorregels die nog moeten ingaan. L1 blijft van mening dat het Commissariaat met name tekortschiet door geen heldere normen te hanteren voor het begrip educatieve programma’s. Een educatief programma mag volgens de Mediawet worden gesponsord.

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.