— maandag 11 juli 2016, 12:17 | 0 reacties, praat mee

Commissariaat handhaaft boete voor L1, regionale omroep stapt naar rechter

Het Commissariaat voor de Media handhaaft de boetes die het eerder aan de Limburgse regionale omroep L1 oplegde voor acht overtredingen op het gebied van sponsoring en reclame. L1 is het niet eens met het besluit en stapt samen met Stichting Omroep Limburg (zendmachtiginghouder) naar de rechter.

De omroep ging in beroep tegen boetes die waren opgelegd voor sponsoring in gezondheidsprogramma’s, voor aandacht aan het Bonnefantenmuseum en voor de inhoud van de website L1Business. Een onafhankelijke Adviescommissie beoordeelde het bezwaar en adviseerde het Commissariaat om de meeste bezwaren ongegrond te verklaren.

L1 heeft vooral moeite met de boetes voor de sponsoring in gezondheidsprogramma’s en de boete voor het Bonnefantenmuseum. In de bezwaarprocedure werd het boetebedrag uit coulance wel verlaagd van 275.000 euro naar 239.000 euro. Voor een totaalbedrag van 122.000 euro, leggen L1 en Stichting Omroep Limburg zich neer bij het besluit van het CvdM.

Volgens de omroep verwijst het CvdM naar sponsorregels die nog moeten ingaan. L1 blijft van mening dat het Commissariaat met name tekortschiet door geen heldere normen te hanteren voor het begrip educatieve programma’s. Een educatief programma mag volgens de Mediawet worden gesponsord.

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.