word actief nvj klein

— maandag 20 augustus 2018, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Coen Verbraak over einde van interviewserie Kijken in de Ziel

© Remko de Waal / ANP

Coen Verbraak zegt weemoedig te zijn dat zijn interviewserie Kijken in de ziel stopt, maar hij besloot wel zelf om te stoppen. "Ik zou niet weten wat ik nu nog moet verzinnen", aldus Verbraak maandag in De Telegraaf (betaald, via Blendle). "Tenzij de koninklijke familie zich aandient..." Laatste wijziging: 20 augustus 2018, 09:11

De reden dat de interviewer stopt met de serie, is omdat hij merkte dat de beroepsgroepen waarin dilemma’s een rol spelen, opraken. “Ik zou niet weten wat ik nu nog moet verzinnen, en wil niet dat het inzakt. Ik vind ook dat het soortelijk gewicht niet minder moet worden. Met acteurs of sporters kun je een leuke serie maken, maar dat is anders dan met een dokter praten over wezenlijke dingen.”

In eerdere seizoenen interviewde Verbraak onder anderen psychiaters, rechters, advocaten, mensen die een dodelijke ziekte hebben en militairen. Hij ontving voor de reeks onder meer een Zilveren Nipkowschijf in 2010 en een Sonja Barend Award voor het interview met Rijkman Groenink.

In zijn laatste serie, die momenteel op televisie te zien is, spreekt de interviewer met religieuze leiders. Hij gaat in gesprek met onder anderen een opperrabbijn, een imam, een predikant en een Boeddhistisch leraar. “Dit vind ik een goed sluitstuk.”

De programmamaker stort zich hier na op een nieuw televisieproject, ook voor de NTR. “De bedoeling is dat er een nieuwe interviewserie komt. Die zal meer in het verlengde liggen van de serie die ik heb gemaakt over mensen die binnenkort zullen sterven en over de achterblijvers.

Lees ook het interview dat Villamedia afgelopen juli had met Coen Verbraak: een interview met de man achter de vragen (23 juli 2018)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.