— donderdag 27 juni 2019, 08:48 | 0 reacties, praat mee

Coen Verbraak terug met nieuw interviewprogramma

© lilian van Rooij | NTR

Een jaar nadat hij een punt zette achter zijn bekroonde interviewserie Kijken in de Ziel, keert Coen Verbraak terug op televisie met een nieuw praatprogramma. Voor ‘In de beste families’ gaat hij in gesprek met broers en zussen over hun familiesituatie.

Voor het programma sprak Verbraak met onder anderen Barry Atsma en zijn zus Laura over hun broer Rimmert, die het syndroom van Down heeft. Ook interviewt hij de drie broers Van Bommel (van de schoenenfabriek).

Verbraak stopte vorig jaar na zeventig afleveringen met Kijken in de Ziel, waarvoor hij onder andere psychiaters, rechters, advocaten en journalisten interviewde over hun vak. Hij vond dat de beroepsgroepen waarin dilemma’s een rol spelen, opraakten. ‘Ik zou niet weten wat ik nu nog moet verzinnen. Tenzij de koninklijke familie zich aandient’, zei hij. Hij won onder meer een Zilveren Nipkowschijf en een Sonja Barend Award voor de reeks.

Villamedia interviewde Verbraak ten tijde van de laatste serie over zijn eigen beroepshouding. ‘Interviews, ik heb er altijd zin in, ook al voel ik me niet lekker. Dankbaar is zo’n EO-achtig woord, maar ik voel me wel zo. De vonk van dertig jaar geleden is er nog steeds.’ Lees het hele interview hier terug: Coen Verbraak: een interview met de man achter de vragen

In de beste families, een zesdelige serie, wordt vanaf 24 juli uitgezonden op NPO2.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.